Το ξενοδοχείο των αναμνήσεών μας

2022-04-17

Το ξενοδοχείο Υδρούσα (πρώην ΞΕΝΙΑ) ξεκίνησε να λειτουργεί το 1956. Είχαν προηγηθεί τα ΞΕΝΙΑ των Δελφών (1953) απο τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, και της Καστοριάς (1953), της Τσαγκαράδας (1955), & της Κέρκυρας (1955) αλλά και άλλα..., απο τον Χαράλαμπο Σφαέλλο. 2 χρόνια αργότερα, το 1958, ο μοναδικός Αρης Κωνσταντινίδης κτίζει το ΞΕΝΙΑ της Άνδρου & συνεχίζει με νέα ΞΕΝΙΑ σε όλη τη χώρα. Τα ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ της διάσημης σειράς, ήταν ο βασικός κρατικός πυλώνας της χώρας πάνω στον οποίο βασίστηκε η επίσημη Ελληνική τουριστική πρόταση της εποχής.

Το ΞΕΝΙΑ της Σκύρου, στολίδι της τότε εποχής, παραμένει μέχρι και σήμερα μπροστά στα καταγάλαγα νερά του Αιγαίου και στέκεται αγέρωχο κάτω απο το βράχο της Χώρας της Σκύρου, μέσα απο μια ιστορία ετών που αφήνει καθηλωμένο κάθε επισκέπτη.

Υπέροχη αρχιτεκτονική των 50's - 60'ς σε μια αναδρομή του χρόνου και των ανθρώπων που πέρασαν απο τους υπέροχους χώρους του. Σήμερα, γοητευτικοί άνθρωποι που έζησαν την Ελληνική αθωότητα εκείνης της εποχής αναπολούν τις μοναδικά γαλάζιες αναμνήσεις του παρελθόντος στο πρώην ΞΕΝΙΑ Σκύρου. Άνθρωποι που αγάπησαν & λάτρεψαν τον δικό τους μπλέ παράδεισο με τα μάτια & τη καρδιά στο Ανατολικό Αιγαίο.

Via... www.skyros-blue.com 

Skyros Real Estate - immobilier 

www.skyros-realestate.com