Σε ανοδική τροχιά το yachting στην Ελλάδα

2022-05-01

Το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του yachting διεξήχθη τον Φεβρουάριο υπό την αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατέρα.

"Πιστεύω ότι ο τουρισμός της Ελλάδας είναι θαλάσσιος τουρισμός. Ενα μεγάλο μερίδιο είναι το yachting. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πιο ασφαλές από τις οικογενειακές διακοπές μέσα σε ένα κότερο δεν υπάρχει.

Η μέση τουριστική δαπάνη ενός τουρίστα με σκάφος είναι περίπου από 1.000 έως 2.700 ευρώ, όταν, για παράδειγμα, στον ξενοδοχειακό κλάδο η μέση τουριστική δαπάνη ανά επισκέπτη είναι περίπου 535 ευρώ, δηλαδή έως και πέντε φορές πιο υψηλή στον θαλάσσιο τουρισμό".

Στην Σκύρο με την βραβευμένη μαρίνα της Λιναριάς, το yachting είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για την προσέλευση τουριστικών σκαφών από όλη τη Μεσόγειο με ευεργετική συνέπεια τη διαφήμιση του νησιού και τη προσέλκυση ενδιαφερομένων στο real estate, που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν μια εξοχική κατοικία ή ακόμα και να ζήσουν μόνιμα σε ένα Ελληνικό νησί του Αιγαίου.

www.skyros-realestate.com