Πρωτοφανής ζήτηση εισιτηρίων για Ελλάδα από ΗΠΑ

2022-06-12

Μέχρι τέλος της σεζόν να αναμένονται στο Ελευθέριος Βενιζέλος περισσότεροι από 500.000 αμερικανοί τουρίστες, με απευθείας πτήσεις από τα μεγαλύτερα αμερικανικά αεροδρόμια. Μάλιστα στον αριθμό αυτόν δεν συνυπολογίζονται οι αφίξεις στη χώρα μας μέσω πτήσεων transit.

Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνη ο υπουργός τουρισμού κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται απευθείας από Αμερική 9 πτήσεις την ημέρα, ένας αριθμός που αντιστοιχεί δηλαδή σε 63 πτήσεις την εβδομάδα. Ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα από την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του Τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζορτζ Τσούνης, δήλωσε πως από τη στιγμή που ο επισκέπτης ανακαλύπτει την Ελλάδα, θέλει να επιστρέφει εδώ πάλι και πάλι. Είναι η ελληνική φιλοξενία εκείνη που μαγεύει τον ταξιδιώτη και δεν είναι μόνο επειδή πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως πρίν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στα τέλη Μαίου, γιορτάστηκε σε πανηγυρικό κλίμα στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης η έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βοστώνης - Αθήνας από την Delta Airlines. Πρόκειται για την πρώτη πτήση που συνδέει απευθείας τις δύο πόλεις μετά από εικοσιπέντε χρόνια! Ο αντιπρόεδρος της Delta Airlines, Chuck Imhof, είχε παρουσιάσει μάλιστα αναλυτικά τη στρατηγική της εταιρείας σε τουριστικούς πράκτορες της εξαιρετικά σημαντικής Μασαχουσέτης. Η πτήση της Delta Airlines θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Βοστώνη, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας κατοικούν περίπου 150 χιλιάδες Έλληνες ομογενείς.

Εμείς στο Skyros Real Estate - immobilier, τονίζουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελληνικής ομογένειας για το νησί της Σκύρου που τελευταία έχει αρχίσει να ακούγεται με θαυμάσιες κριτικές για την σπάνια ομορφιά του και τον παρθένο χαρακτήρα του.

Representative for USA / New York & Illinois

Costas Stathopoulos Representative for USA / New York & Illinois / Chicago 

chicago@skyros-realestate.com  

www.skyros-realestate.com