Ιδανικός τόπος διαμονής η Σκύρος για Αμερικανούς

2022-06-26

Η Σκύρος, με τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει, όπως η ήρεμη ζωή, η ομορφιά του τοπίου, το πολύ καλό κλίμα και το χαμηλό κόστος ζωής, θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή μόνιμης διαμονής για Αμερικανούς πολίτες που επιθυμούν να εγκατασταθούν σε κάποιο Ελληνικό νησί.

Σύμφωνα με το Bloomberg Αμερικανοί πολίτες εγκαταλείπουν την χώρα τους και μετακομίζουν μόνιμα σε Ευρώπη & Ελλάδα λόγω του ακριβού κόστους διαβίωσης στην πατρίδα τους.Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία και η χώρα μας, ανάμεσα στις χώρες που επιλέγουν

Στη Γαλλία και την Ιταλία, η ζήτηση των Αμερικανών που θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα στις δύο χώρες είναι η υψηλότερη των τελευταίων τριών ετών.

Τα αιτήματα των Αμερικανών που επιθυμούσαν να μετακομίσουν στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 40% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, σε σύγκριση με το 2021 σύμφωνα με την Sotheby's International Realty που διαχειρίζεται μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι, το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι Αμερικανοί εκπροσωπούσαν το 12% των εσόδων της Ιταλίας, σύμφωνα με την εταιρεία Sotheby's. Την ίδια περίοδο, πριν από ένα χρόνο, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 5%.

Οι συνταξιούχοι και οι εύποροι Αμερικανοί είναι παραδοσιακά οι κύριοι αγοραστές ακινήτων στην Ευρώπη. Όμως, η σχετικά φθηνή στέγη, ιδιαίτερα σε μικρότερες πόλεις, κωμοπόλεις & στα νησιά, αλλά και η εφαρμογή της τηλεργασίας από πολλές εταιρείες, έχουν κάνει τη γηραιά ήπειρο ακόμα περισσότερο πιο δελεαστική για ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι νεότερης ηλικίας.

Στις αρχές του Καλοκαιριού, η μέση τιμή μιας κατοικίας στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, έφθανε τα 404.575 δολάρια, αυξημένη κατά 19% από το προηγούμενο έτος, ενώ ένα ακίνητο 74 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Παλέρμο της Σικελίας κόστιζε 86.560 ευρώ κατά μέσο όρο, σύμφωνα με έγκυρες πλατφόρμες ακινήτων.

Το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης έχει κάνει πιο ακριβή τη διαμονή σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη των ΗΠΑ από ότι στις ευρωπαϊκές πόλεις, Οι ακριβές τιμές των κατοικιών καθώς και το ισχυρό δολάριο αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες πολιτικές εντάσεις στις ΗΠΑ καθιστούν όλο και πιο σαγηνευτική την επιλογή αρκετών Αμερικανών να μετοικήσουν στην Ευρώπη.