Αύξηση της ζήτησης για αγορά κατοικίας στα νησιά

2022-06-19

Αύξηση της ζήτησης για αγορά κατοικίας στα νησιά, με τους δημοφιλείς προορισμούς όπως Μύκονος, Ρόδος, Κέρκυρα και Πάρος να είναι στην πρώτη γραμμή της ζήτησης,

Η αγορά μιας κατοικίας στα ελληνικά νησιά αποτελεί μία εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για πολλούς που επιθυμούν να συνδυάσουν αφενός την απόλαυση των διακοπών τους στην τοποθεσία που έχουν επιλέξει & αγαπούν και αφετέρου την μίσθωση της κατοικίας με πολύ ικανοποιητικές αποδόσεις όταν αυτό δε χρησιμοποιείται για ιδία χρήση.

Η αναβάθμιση και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου οφείλεται επίσης στην σταθερή αεροπορική σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και με πολυάριθμες πόλεις του εξωτερικού χάρη στις απευθείας πτήσεις. Τα σύγχρονα περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια όπως και οι επενδύσεις σε υποδομές και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες έρχονται να συμπληρώσουν την φυσική ομορφιά των ελληνικών νησιών. 

Ιδιαίτερα αυξητική τάση έχει επίσης η αναζήτηση μιας κατοικίας από Ευρωπαίους seniors και ψηφιακούς νομάδες, (digital nomads) σε κάποιον προορισμό που συνδυάζει εξαιρετικό κλίμα και καλές υποδομές, παρέχοντας παράλληλα μια νέα προοπτική διαμονής και επένδυσης. 

Για πολλούς πλέον, είναι υπέροχο να μπορείς να ζείς & να εργάζεσαι από το σπίτι σου, σε κάποιο Ελληνικό νησί. Αν και δεν είναι Πάρος με την ιλιγγιώδη ανάπτυξη των 2 τελευταίων δεκαετιών και τον international χαρακτήρα, η Σκύρος, αποτελεί έναν κρυφό παράδεισο για έναν τέτοιο μαγικό τρόπο ζωής και διαθέτει όλα εκείνα που ο οποιοσδήποτε χρειάζεται να έχει προκειμένου να την επιλέξει σαν τόπο διαμονής. Εξαιρετικό κλίμα, συγκοινωνίες, κοντινές αποστάσεις με αστικά κέντρα όπως η Χαλκίδα & η Αθήνα και χαμηλές τιμές στην απόκτηση ακινήτων.

Skyros Real Estate - immobilier

www.skyros-houses.com